Om Gammon.Games

År 2002 byggdes en liten nätbutik för att tillgodose SBGF-medlemmarnas behov av backgammonspel och andra relaterade prylar till backgammon, gammon.se blir till.

Så småningom växte webbutiken och andra traditionella brädspel som schack, go och mahjong, gick med i sortimentet. Beställningarna var många och när behovet av lagerhållning och logistik uppstod, bildades om företaget till Gammon.Games och sommaren 2007 en fysisk butik på Pipersgatan 26, Kungholmen i Stockholm öppnades.

År 2008 tillförsäkrar företaget 4 begrepp; "snabb leverans", "säker betalning" "perfekt kundservice" och "kvalitetskontrollerad produkt" vilka blir företagets Bibeln och varumärke.

Idag, äger Gammon.Games över 10 nätbutiker och är en av de största i Europa när det gäller brädspel med fokus på backgammon och schack. Dock, sträcker sig företagets kunder långt utanför Europas gränser, hela vägen till Syd- och Nordamerika i väst samt Asien och Australien i öst. År 2017 kommer två nya moderna butiker under toppdomänerna classical.games och gammon.games.

Sommaren 2020 flyttar Gammon.Games till en av Stockholms vackraste butiksgator, Kungsgatan 77, kvarteret bredvid, alltid på Kungsholmen.

2024 höjer vi ribban ännu en gång och ombildar till aktiebolag under pågående lågkonjunkturen. Även namnbyte görs till The House of Classical Games för att täcka det breda spelsortimentet.


Classical.Games

Kungsgatan 77

11227 Stockholm